Форма входу

Пошук

Календар

«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 29.03.2024, 02:22
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Любомльський краєзнавчий музей

Головна » 2014 » Серпень » 1 » Про що мовчить коріння лісове?
11:05
Про що мовчить коріння лісове?

        Відповідь на це питання дає дивовижна виставка під назвою «Знайомі незнайомці з волинських лісів» Володимира Йосиповича Філіпчука у нашому музеї – майстра з непересічним талантом, свіжим і нестандартним мисленням, яскравою і гнучкою уявою.

        Сукупність дерев’яних скульптур, представлених автором - це унікальні витвори природи. Але пластику і динаміку, на перший погляд звичайного коріння, зможе помітити далеко не кожен. Для цього необхідний тонкий внутрішній зір. Відчуття живої душі лісу. Лише тоді з кореня постануть працьовитий орач і танцюрист гопака, дроворуб-гуцул і дід Ох, людина-оркестр і ведмідь-диригент. Тільки у лісовій казці, створеній уявою і руками Володимира Філіпчука равлик - Павлик наздоганяє футболіста, а люб’язний дідько нюхає чарівну квітку. Пташино-звірине царство з дерева нікого не лишає байдужим. А фігурки з виразними характерами і їх промовисті назви: політик-обіцяльник, чиновник-підлабузник можуть багато сказати про чорно-білі моменти нашого сьогодення. Зображення трагічного виразу обличчя в людини під час повені, невтішно-сумний силует жінки, яка чекає чоловіка з війни, вражають своєю непідробною правдивістю. Зворушливими є жіночі образи: гордовита східна красуня Шахерезада, струнка купальниця. Приваблюють скульптурки комічно-іронічного спрямування, такі як: Статуя Свободи, Депутат, який голосує після побоїща у В.Р., Пам’ятник вождю. Цікавим і своєрідним є відображення місцевого колориту – корінь унікального вигляду із назвою Старий любомльський єврей.

     Володимир Філіпчук і справді дарує лісові друге життя за допомогою любові до нього. Майстрові щастить у пошуках коріння і гілок виняткових форм, які роблять їх схожими на людські долі, бо кожна із них також є неповторною. Знайомі незнайомці волинських лісів на виставці в краєзнавчому музеї збагатять уяву глядача, подарують естетичну насолоду та допоможуть зрозуміти мовчазну і мудру мову дерев.

     Подаємо коротку біографічну довідку про автора:

      Володимир Філіпчук народився 23 лютого 1966 року у селі Пульмо Любомльського (тепер Шацького) району Волинської області. Закінчив Любомльське професійно-технічне училище №9. Працював будівельником у Любомлі, Ковелі, Луцьку, Миколаєві, Бресті, Москві, Владивостоці, на шахтах Нововолинська і Червонограда. З 2010 р. - завідуючий відділом районної газети «Наше життя». Володимир Філіпчук пише вірші, оповідання і повісті. Є автором трьох книг: поетичної - "Строки обветренных улиц”, та прозових - "Чому запізнюється поїзд", «Равлики-Павлики». Захоплюється малюванням та різьбленням скульптурок із гілок і коріння. Останнє – дарунок любомльських лісів, де часто буває і які дуже любить. Багато подорожує. У 2009, 2011 роках було організовано дві виставки його робіт: у Волинському краєзнавчому музеї та в обласному Управлінні лісового та мисливського господарства.

Переглядів: 590 | Додав: музей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: